linkek

A linkek oldalain a blog témáihoz illeszkedő, értékes tartalmakat gyűjtünk össze. Az adatbázisok között a különböző elektronikus cikkgyűjteményeket, könyvtárakat, folyóiratok honlapjait soroljuk fel. Ide kerülnek a régészeti munkát közvetlenül segítő adatbázisok linkjei is: radiokarbon dátumokat, lelőhelyeket, lelettípusokat közlő honlapok.

A bemutatás helyszínei alatt azokat a valós és virtuális intézményeket értjük, melyek a régészeti munka eredményeiről számolnak be, többnyire a nagyközönség felé. Ide sorolhatók az állandó és időszakos kiállítások, múzeumok, de a kísérleti régészeti parkok és más bemutatóhelyek is. Az intézmények oldalon a kutatóintézetek, laborok, hosszan futó ásatási projektek, illetve régészszövetségek, társaságok, bizottságok szerepelnek. Az egyetemek értelemszerűen a régészeti, azon belül is főleg az archaeometriai és módszertani képzéssel foglalkozó oktatási intézmények gyűjtőpontja.

A link kategóriák között jelentős átfedés van, hiszen egy egyetem is intézmény, sőt, saját kiállítóhelye is lehet stb. A szortírozással mindössze a keresést gondoltuk megkönnyíteni. Ha valaki arra kíváncsi, hogy ki végez Magyarországon dendrokronológiai vizsgálatokat, felesleges végiggörgetnie az összes egyetemet és múzeumot is. Hasonlóképpen, ha a hétvégi kiránduláson múzeumlátogatást tervezel, egyszerűbb a bemutatás helyszíneire lépni.

A linkek ABC sorrendben jelennek meg rövid leírással; a lista természetesen sosem lesz kész vagy teljes, mindig gyarapodik, ezért érdemes gyakran ránézni ezekre az oldalakra. Sőt: ha szerinted valami nagyon hiányzik innen, vagy feleslegesnek érzed, írj a szerkesztőnek, küldj linkeket. Jó böngészést!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s